2015. szeptember 28., hétfő

Olasz kormányfő: Európa számára Magyarország „igazi rizikó”

Matteo Renzi Bill Clinton volt amerikai elnök alapítványa, a Clinton Global Initiative által rendezett New York-i találkozón szólalt fel az Európának szentelt beszélgetésben.


bevándorlás, Magyarország, határzár, határkerítés, Matteo Renzi, Olaszország, migráció, menekültek, illegális bevándorlás, bevándorlók
Matteo Renzi. Fotó: Laurent Dubrule/EPA/MTI
Beszédében Renzi problémának nevezte Európa számára az „újabb falat építő” Magyarországot - számolt be hétfőn a La Repubblica olasz napilap.

Az olasz miniszterelnök az előtte felszólaló Alekszisz Ciprász görög kormányfő és Soros György üzletember kijelentéseire is reagált: elutasította Soros azon véleményét, miszerint Európát a megsemmisülés fenyegeti. Renzi kijelentette: 
Az európai politika nagyon sok hibát követett el, de még nincsen végünk. Az igazi rizikó Európa számára nem Oroszország vagy a gazdasági megszorítások, hanem Magyarország, amely egy új falat épített.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.