2015. szeptember 28., hétfő

Ódákat zengenek Orbánról Lengyelországban

A Do Rzeczy című lengyel konzervatív hetilap „Magyarország Európa védelmezője” című kommentárja szerint Orbán Viktor számára Magyarország biztonsága a legfontosabb, ugyanakkor a migrációs válságban tett lépései a menekültekkel és az Európai Unióval való szolidaritásról is tanúskodnak.


Lengyelország, Magyarország, menekültpolitika, Orbán Viktor, migráció, bevándorláspolitika, bevándorlás, Európai Unió, Do Rzeczy, WSieci
Orbán Viktor. Fotó: Matthias Schrader/AP/MTI
A cikk „bölcs módon nyújtott segítségnek” minősíti a magyar kormányfő által a múlt heti brüsszeli EU-csúcstalálkozón tett, az európai migrációs válság megoldására irányuló hatpontos javaslatot.

Orbán Viktor brüsszeli javaslatcsomagjáról írt kommentárt Grzegorz Górny is a WSieci című másik lengyel konzervatív hetilap hasábjain.

Górny úgy véli: a vezető uniós politikusok közül egyedül a magyar miniszterelnök beszél „saját hangján”, képes „az árral szembemenni”, és az őt egyébként bíráló uniós vezetők - elfogadva a csomagban szereplő javaslatok nagy részét - gyakorlatilag magukévá tették a migránsválsággal kapcsolatban elfoglalt magyar álláspontot is, miszerint Európa nem a politikai menekültek áradatával, hanem „bevándorlási invázióval” kénytelen szembesülni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI