2015. szeptember 9., szerda

Német publicista: Orbán Viktor a hazáját védi

A hét személyisége: Orbán Viktor; A gonosz, akinek igaza lehet címmel jelent meg kommentár az n-tv német televízió honlapján Wolfram Weimer tollából.


Fotó: Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor. Fotó: Koszticsák Szilárd
A cikk szerint Magyarország miniszterelnöke az elmúlt időszak menekültdrámájában az EU-vezetés ellenségképévé vált, és bűnbakként is szolgál Brüsszelben, amiért az EU migrációs politikája csődöt mondott.

A magyar kormányfő a cikk szerint a hivatalos Európában azért nem kedvelt, mert a menekültválságban azt mondja, amit Brüsszelben senki nem akar hallani:

  • Európának le kell zárnia határait;
  • az arab világból érkező bevándorlóáradat egy katasztrófa;
  • ilyen sok muzulmánra nincs szükség, a többségük gazdasági menekült;
  • Németországnak nem kellene annyira nagyvonalúnak lennie.
Egy nap sem telik el anélkül hogy ilyen — politikailag inkorrekt — hangok ne hangzanának el Budapestről - írta Weimer.
Felidézte: az osztrák televízióban Orbán Viktor félreérthetetlenül követelte, hogy Ausztria és Németország végre tartsa be az EU-jogot, és „világosan jelentsék ki”, hogy nem fogadnak be több menekültet, máskülönben hamarosan sok millió ember özönlik Európába, és lerombolja az itteni kultúrát.
Az európai baloldal már jó ideje tajtékzik, Orbánt szívtelen rasszistaként ábrázolja, újabban pedig már az EU politikai elitje is szokatlanul éles szavakkal támadja - írta Weimer.
A cikk utalt Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszternek a ZDF német televízióban elhangzott szavaira, amelyek szerint „szégyenkezni kell Orbán Viktor miatt”, illetve idézte azt a kijelentését is, hogy „ha Orbán keresztény, akkor Kim Ir Szen is az”.

Az n-tv írása alcímében megjegyezte, hogy az Orbán Viktort ostorozó kritika a belső kétely jegyeit viseli magán. Ennyire becsmérlő támadásokra eddig csak az európai nacionalizmus legsötétebb napjaiban akadt példa.
Az, hogy egy európai csúcsdiplomata egy EU-tagállam kormányfőjét erkölcsileg ennyire lehordja, éles fényt vet a feszült brüsszeli helyzetre - áll a kommentárban.
Brüsszel a magyar politika elleni támadásokkal arról is el akarja terelni a figyelmet, hogy az Európai Unió migrációs politikájában jelenleg „minden rosszul megy, ami egyáltalán rosszul mehet”. Nincs sem közös stratégia, sem közös kiállás, sem megvalósítható megoldásmódok.
Olaszországot, Spanyolországot és Görögországot a népvándorlási rohamban továbbra is magukra hagyják, Kelet-Európa és Nagy-Britannia következetesen be akar zárkózni, Németország viszont pontosan ennek az ellenkezőjét, a nyitott kapuk politikáját folytatja - vélekedett Weimer.
A valóság azonban a fennálló jogi helyzetet (a dublini egyezségtől a schengeni szabályokig) kifordítja a sarkaiból.
Orbán Viktor brutálisan felfedi a fogyatékosságokat az EU kaotikus rendszerében, mégpedig úgy, hogy csak azért is ragaszkodik az egyezség betartásához, vagyis az európai joghoz - állapítja meg a cikk.
Minden kísérlet, hogy egy kvótarendszerrel valahogy rendet és igazságot teremtsenek, nemcsak Magyarországon és a többi kelet-európai országon bukik meg, hanem már azon is, hogy a menekültek százezerszámra „a lábukkal szavaznának”, vagyis újból és újból megpróbálkoznának azzal, hogy visszajussanak Németországba.
► TÉMÁBA VÁG:
A nap képe — Angela Merkel menekültek gyűrűjében
Ritkán mutatott az államközösség ilyen siralmas képet, ezért az Orbán Viktor ellen alkalmazott éles hangnem magán viseli a belső kétely jegyeit is, azt, hogy „a gazfickónak a lényeget tekintve a végén még egyszerűen igaza lehet” - szűrte le Weimar.

Egy magas rangú brüsszeli diplomata kijelentette:
Orbán tulajdonképpen csak egy elborzasztó tükröt tart elébünk. Nincs tervünk.
  • Bírálják a magyar kerítést, de a spanyolt rendben találják;
  • ragaszkodnak ahhoz, hogy az első EU-tagállamban regisztrálják az érkező menekülteket, ugyanakkor hagyják, hogy nyitott folyosók vezessenek Németországba;
  • mindenki tudja, hogy határt kell szabni a tömeges bevándorlásnak, de senki nem tudja, milyen formában tegyék olyképpen, hogy közben a humánum parancsolatát ne sértsék meg.
Százezrek bonyodalommentes befogadása egyre több embert késztet arra, hogy ugyancsak Európában próbáljon szerencsét - tette hozzá a német cikkíró.
Szerinte így „Orbán továbbra is Európa sebeiben vájkál”, és egy olyan ember magabiztosságával érvel, aki a hazáját oltalmazza.

Orbán Viktor: „Senki sem követelheti, hogy Magyarország megváltozzon.”


A magyar kormányfő ellenzi, hogy külső hatásokra megváltozzon Magyarország lakosságának kulturális és etnikai összetétele.

Ez csak természetes, nem rasszista, hiszen deklarálja: „örülünk, hogy kebabosok vannak a körúton” - zárta cikkét a magyar miniszterelnököt idézve Wolfram Weimer.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.