2015. szeptember 17., csütörtök

Német politikus: Nem kellene démonizálni Orbán Viktort

Horst Seehofer bajor miniszterelnök egy csütörtöki lapinterjúban ismét óvatosságra intette azokat a nyugati politikusokat, akik a menekültválság kezelése miatt a magyar miniszterelnököt bírálják.


Horst Seehofer, Orbán Viktor, menekültválság, Magyarország, illegális bevándorlás, Donaukurier
„Mi lenne, ha Magyarország nem biztosítaná az EU külső határait?”
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI
A Donaukurier című bajor lapban a tartományi miniszterelnök arra a kérdésre, hogy a magyar kormányfő inkább a probléma vagy a megoldás része-e, azt mondta: ítélkezni a távolból mindig könnyű.

Orbán Viktor „biztosított arról, hogy szeretné ismét érvényre juttatni az európai jog betartását” - tette hozzá.
Ragaszkodni kell a dublini előírásokhoz, amelyek szerint a menekültügyi eljárást abban a tagországban kell lefolytatni, amelyben a menedékkérő belépett az Európai Unió területére - fejtette ki.
Felvetette: „mi lenne, ha Magyarország nem biztosítaná az EU külső határait?”

Arra a kérdésre, vajon Orbán Viktor makulátlan demokrata-e, Seehofer — aki egyben a szövetségi szinten a szociáldemokratákkal (SPD) nagykoalícióban kormányzó CDU/CSU pártszövetség kisebbik pártja, a CSU elnöke is — aláhúzta: „nem démonizálnunk kellene Orbán Viktort, hanem beszélni kell vele”.

A magyar emberek többször megválasztották, országa pedig az EU tagja. „Nem minden helyes, amit mond, de helytelen lenne általánosító előítéletekkel nekiesni” - mondta Horst Seehofer.

Hozzáfűzte: Orbán Viktor „kommunisták és diktátorok ellen harcolt, amikor nálunk egyesek még kényelmesen üldögéltek a karosszékben”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI