2015. szeptember 21., hétfő

Német politikus: Meg fogják ezt még köszönni Orbánnak

Horst Seehofer bajor miniszterelnök a német N24 hírtelevíziónak nyilatkozva arról beszélt, hogy Európa nem tudna úrrá lenni a menekülthelyzeten, ha Orbán Viktor nem zárta volna le a magyar határokat.


Magyar-horvát határ, GYODA, Horst Seehofer, Németország, menekültválság, illegális bevándorlás, határzár, Orbán Viktor,
Ideiglenes műszaki határzár a magyar-horvát határon. Fotó: Lendvai Péter/MTI
Orbán Viktort többnyire negatív bírálatok érik menekültpolitikája miatt, de Seehofer szerint előbb-utóbb elérkezik az a pillanat, amikor fordul a kocka, és a bírálatokat elismerések fogják váltani.
Sokan meg fogják ezt még köszönni Orbánnak, a magyar kormányfőnek, amit a határain csinál. Mindig fordítva teszem fel a kérdést: mi lenne, ha ki lennének nyitva a határaink? Már rég nem tudnánk úrrá lenni a helyzeten - fogalmazott a migránsválság kapcsán Seehofer.
Horst Seehofer: Sokan hálásak lesznek majd Orbán Viktor magyar kormányfőnek az uniós külső határ biztosításáért. Fotó: Tobias Hase/dpa
Seehofer nyilatkozatában arra is kitért, hogy nem minden menekült az, akinek mondja magát:
Sok olyan ember is felkerekedik az útra, akinek más jár a fejében gazdaságilag vagy a törvényeink betartásával kapcsolatban. Ha nekik nem adunk egyértelmű jelzést, hosszú távon nem fogunk tudni segíteni azoknak, akik valóban védelemre szorulnak - figyelmeztetett a politikus.
A bajor miniszterelnök szavait a Süddeutsche Zeitung című müncheni lap is idézte hétfői számában.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI/Mandiner