2015. szeptember 9., szerda

Megkapta az első menekült-pofont Angela Merkel

A német rendőrség a lübecki főpályaudvaron tegnap feltartóztatott mintegy 250 migránst, akik Dánián keresztül Svédországba akartak eljutni.


Angela Merkel, Németország, bevándorlás, menekültek, menekültpolitika, bevándorláspolitika
Máris csalódtak? Fotó: Balogh Zoltán/MTI
Többségüknek se vízumuk, se igazolványuk nem volt, mégis ellenálltak annak, hogy befogadóállomásra vigyék őket.

A migránsok egy része az általuk földi paradicsomnak tekintett Németországban sem hajlandó regisztráltatni magát, illetve nem engedi meg, hogy ujjlenyomatot vegyenek róla.

A lübecki patthelyzetet a tartományi rendőrség a következőképpen oldotta meg: bejelentette, hogy a pályaudvaron összeverődött migránsokat továbbengedi Dániába. Igen ám, de a dél-jütlandi rendőrség erre közölte, hogy tucatnyi, Dániában illegálisan tartózkodó menekültet küld vissza Németországba, és a kiutasított személyekkel szemben kétéves beutazási tilalmat léptet életbe.
► TÉMÁBA VÁG:
A nap képe — Angela Merkel menekültek gyűrűjében
Angela „minden menekültet befogadunk” Merkel szerdán reagált a helyzetre. A német kancellár Berlinben a törvényhozás alsóházában (Bundestag) elmondott beszédében kijelentette:
A nem háború vagy üldöztetés elől menekülő emberek nem maradhatnak Németországban. A védelemre nem szoruló menedékkérőknek távozniuk kell.
Azoknak pedig, akik maradhatnak azonnal le kell szállniuk a realitás talajára, tudniillik:
Nem utasíthatják el a német társadalom szabályait, nem tagadhatják meg az integrációt és nem alkothatnak párhuzamos társadalmakat - jelentette ki Angela néni, a menekültek „anyukája”. Schluss pass!
Frau Merkel nemcsak a keblére ölelt, fogadott „gyermekeitől”, hanem nemzettársaitól is kapott egy hatalmas sallert: egy német hírcsatorna felmérésben résztvevő németek túlnyomó többsége szerint a menekültválság német probléma. Ugyanezt állította pár nappal korábban egy bizonyos Orbán Viktor is, aki egy másik — szintén német — hírtévén a hét személyisége lett. Upsz!

Kerekes Gyula

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.