2015. szeptember 29., kedd

Még egyszer — Megjelent Ákos új lemeze

Ma került boltokba Ákos 18. szólóalbuma, amely három évvel követte a legutóbbi teljes stúdióanyagot, a 2084-et.


Ákos, zene, Lepés Gábor, Hauber Zsolt, Még egyszer,
Ákos: Még egyszer. A teljes lemez meghallgatható a képre kattintva
Az előző lemez szinti-rockos hangzását továbbvivő új lemezen Ákost (szövegek, zenék, ének, gitár, szintetizátorok, ütőhangszerek), Hauber Zsolt és Lepés Gábor (zenék, szintetizátorok), valamint Bánfalvi Sándor (dob) egészítette ki.

A szintetizátorok mellett rengeteg „élő” hangszer is megszólal az anyagon: vonósok, dob, elektromos-, akusztikus- és basszusgitár.
Dinamikus, ha úgy tetszik, audiofil anyag lett, a hangzást csapatmunkában, közösen alakítottuk ki. Nagyon élveztem ezt a fajta munkát, korábban előfordult, hogy egy lemezt teljesen egyedül készítettem el.  
2015-ben már nincs sok értelme albumot, CD-t készíteni, de én ódivatú zenész és szerző vagyok és még hiszek a kézbe vehető korongban, és fontosnak tartom azt is, hogy képanyagot és dalszövegeket adjak a rajongók kezébe. A lemezen 13 szám szerepel, közülük nyolc teljesen új, ötöt korábban már közzétettünk - mondta Ákos a keddi budapesti sajtótájékoztatón.
Az album címadó dalához innovatív, 360 fokos kameratechnikával forgattak klipet; ez az első olyan magyar videoklip, amely mobileszközökön és speciális, virtuálisvalóság-szemüvegeken is megtekinthető.Ákos december 17-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be csapatával az új anyagot. Addig is a tavalyi Aréna-koncertből egy DVD fog megjelenni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI