2015. szeptember 24., csütörtök

Letartóztatták Lagzi Lajcsit

A szórakoztató zene koronázatlan királyát csütörtökön helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. 


bűncselekmény, Lagzi Lajcsi, Galambos Lajos, csalás, megvesztegetés,
Behúzták a nótát - Lagzi Lajcsi bilincsben. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI
A gyanú szerint Lagzi úr, tisztességes polgári nevén, Galambos Lajos, éveken át méretlenül vételezte, magyarán, lopta az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegette az ellenőröket.

A bűncselekményben részt vett a muzsikus felesége, valamint egy apartmanparkot üzemeltető cég vezetője, őket is előzetesbe helyezték. Az ügyészség lopással és vesztegetéssel vádolja az érintetteket.

A nyomozás eddigi adatai szerint az egyik gyanúsított egy luxusvillában és egy apartmanparkban olyan illegális bekötéseket építtetett ki, amelyek lehetővé tették, hogy társaival éveken keresztül méretlenül használják az áram-, víz- és gázszolgáltatást, miközben a szabályosan felszerelt mérők óraállása alapján csak minimális összegű díjakat fizettek.

Tavaly októberben az áramszolgáltató ellenőrei megjelentek az apartmanparkban, és mivel Lajcsiék attól tartottak, hogy kiderül a turpisság, több százezer forint készpénzzel bírták őket „jobb belátásra”. A megvesztegetett szakemberek ennek fejében úgy táncoltak, ahogy Lagzi Lajcsi fütyült: hamis adatokat rögzítettek a jegyzőkönyvbe.

A luxuvillában több mint tíz év alatt, az apartmanparkban pedig több mint öt év alatt 3,5 millió és 30 millió forint közötti összegű kárt okoztak a szolgáltatóknak.

Mivel okkal lehetett tartani attól, hogy a gyanúsítottak olajra lépnek, és fennáll a tanúk befolyásolásának, valamint a bűnismétlésnek a veszélye is, a bíróság harminc napra elrendelte az érintettek előzetes letartóztatását. Lajcsijék fellebbeztek.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.