2015. szeptember 7., hétfő

Kertész Imre: Európa elpusztítja magát

Európa gyerekes és öngyilkos liberalizmusáról ír Kertész Imre A végső kocsma* című könyvében, amelyből a svéd Friatider című lap idézett vasárnap — írta a Magyar Idők hétfői számában.


Kertész Imre, kereszténység, muszlim, Európa, migráció, A végső kocsma,
Kertész Imre — Fotó: Beliczay László/MTI
Az irodalmi Nobel-díjas író könyvében éles hangon bírálja a kontinens gyakorlatát, amely az európai kultúrát muszlim kultúrával akarja helyettesíteni, és hagyja, hogy lakosságát a harmadik világ országaiból történő tömeges bevándorlás kicserélje.
Európa, gyerekes és öngyilkos liberalizmusa miatt, hamarosan aláhanyatlik. Európa alkotta meg Hitlert, és Hitler után a kontinensnek nincsenek érvei: a kapuit szélesre tárja az iszlám előtt, nem mernek többé beszélni fajról és vallásról, miközben az iszlám csak az idegen fajokkal és vallásokkal szembeni gyűlölet nyelvét ismeri. 
Beszélnék arról, hogy a muzulmánok elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát, és hogy az európaiak hogyan viszonyulnak mindehhez, az öngyilkos liberalizmussal és a buta demokráciával. (...) 
Mindig ugyanúgy végződik: a civilizáció eléri az érettség bizonyos fokát, ahol már nemcsak hogy nem képes megvédeni önmagát, hanem látszólag érthetetlen módon a saját ellenségét imádja — írja könyvében Kertész Imre.
* A magyar mellett franciául, németül és svédül is megjelent 2014-es könyv a Nobel-díjas író 2002 és 2009 között született írásait tartalmazza.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI