2015. szeptember 3., csütörtök

Keleti: szabad a pálya a bevándorlók előtt, de van egy kis bökkenő

Csütörtök reggel visszavonták a rendőröket és beengedték a menekülteket a budapesti Keleti pályaudvarba.


Budapest, illegális bevándorlás, Keleti pályaudvar, menekültek, migráció,
A vonatnak a Keleti volt a végállomása, de erről a többség nem vesz tudomást.
Fotó: Balogh Zoltán/MTI
A bevándorlók — akik Nyugat-Európába akarnak utazni — hanyatt-homlok, egymást átgázolva rohantak a pályaudvar csarnokába, pillanatok alatt elözönlötték a peronokat és felugrottak az első útjukba került vonatra.

Az egyedüli gond csupán az, hogy a Magyar Állami Vasút az összes Nyugat-Európába induló nemzetközi járatot törölte, így a Keletiből csak a belföldi vonatok indulnak.

Budapest, illegális bevándorlás, Keleti pályaudvar, menekültek, migráció,
A sehova se tartó vonat zsúfoltságig megtelt. Fotó: Balogh Zoltán/MTI
A menekültek egy olyan szerelvényt rohamoztak meg, amelynek mozdonyán magyar és német nyelvű matrica áll, s hogy a megtévesztés teljes legyen, még német zászló is látszik rajta. A menekültek abban a hiszemben szálltak fel a szerelvényre, hogy az elviszi őket Németországba, a vonat azonban sehova se megy, Sopronból érkezett, és ez volt a végállomása, de erről a többség nem vesz tudomást. A vonat zsúfoltságig megtelt, akiknek már nem jutott hely, azok fürtökben lógnak a kocsik oldalán.

A hangosbemondó folyamatosan tájékoztat, hogy nem indulnak vonatok Nyugat-Európába, de ez már senkit sem érdekel:


A bevándorlók előtt tehát ismét szabad a pálya, de „további intézkedésig” Budapesten maradnak. Ugyanakkor létezik egy másik lehetőség is előttük: a már megvásárolt nemzetközi jegyeikkel a belföldi járatokon eljuthatnak az északi határ közvetlen közelében lévő állomásokra — Hegyeshalom és Szob —, ahonnan külső vasúttársaságokkal utazhatnak tovább.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.