2015. szeptember 17., csütörtök

Frunda György levenné a terítékről az autonómiát

A bíróság elé citált korrupciógyanús román kormányfő tiszteletbeli tanácsadója is felszólalt azon a szemináriumon, amelyen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke gyakorlatilag a bevándorlókat tette felelőssé a szövetség autonómia-politikájának semmilyensége miatt.


autonómiastatútum-tervezet, Kelemen Hunor, magyarság, menekültválság, migráció, RMDSZ, Románia, székely autonómia, Székelyföld
Frunda György - Talán okosabb lett volna csendben maradni. Fotó: RMDSZ
Frunda szerint a jelenlegi körülmények között nem lehet elérni, hogy nemzetközi nyomás nehezedjék a román kormányra az autonómia ügyében.

Kijelentette: az RMDSZ-nek le kellene vennie napirendről a székelyföldi autonómiatervezetét, mert elfogadtatásának semmi esélye nincs a közeljövőben, és helyette a romániai régiók kialakítására kellene koncentrálnia.

Hozzátette, ha sikerülne egy magyar többségű régiót kialakítani, nem lenne zavaró, ha ez a régió ugyanazokkal a jogkörökkel rendelkezne, mint az ország többi régiója.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.