2015. szeptember 9., szerda

Fagypont alá süllyedt a hőmérséklet Székelyföldön

Az ősz első fagypont alatti hőmérsékleti értékét mérték szerda hajnalban Csíkszeredában.


időjárás, Székelyföld, Csíkszereda, ősz, fagy, fagypont
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay
A marosvásárhelyi meteorológiai központ adatai szerint Székelyföld szívében szerdán hat óra körül mínusz egy fokra csökkent a hőmérséklet.

Hideg volt Székelyföld más területein is: Gyergyóalfaluban és a Bucsin-tetőn két fokot, Maroshévízen 2,6 fokot, Székelyudvarhelyen öt fokot mértek. A csíkszeredaihoz hasonló negatív hőmérsékleti értéket a Kelemen-havasokban jegyeztek fel a meteorológusok.

Szeptember első felében ritkán fordul elő fagypont alatti hőmérséklet a térségben, de mértek a mostaninál jóval hidegebbet is Csíkszeredában ebben az időszakban: 1991 szeptemberének első felében mínusz 4,8 fokra süllyedt a hőmérők higanyszála.

A meteorológusok szerint az elkövetkező napokban nem várhatók fagypont alatti hőmérsékleti értékek, ugyanis beborul az ég, de továbbra is két-három fokos hajnali hőmérsékletekre lehet számítani.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Székelyhon via MTI