2015. szeptember 21., hétfő

Elváltak Miriuță és az ASA útjai

Lemondott a román első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó Marosvásárhelyi ASA éléről Miriuță Vasile vezetőedző.


sport, Románia, Vasile Miriuța, Marosvásárhelyi ASA, futball, Energie Cottbus,
Vasile Miriuță. Forrás: ProSport
A klub honlapján hétfőn bejelentette, hogy közös megegyezéssel bontottak szerződést a trénerrel.

Az egykori magyar válogatott futballista június eleje óta irányította a marosvásárhelyi csapatot, amely 11 forduló után ötödik helyen áll a bajnokságban.

A Mediafax szerint Miriuțának jó esélye van arra, hogy a német harmadosztályban szereplő Energie Cottbushoz vezetőedzője legyen. A német együttes ugyanis a legutóbbi vereség után megvált vezetőedzőjétől, Miriuță pedig futballozott az Energie Cottbusban, majd ott, a második csapatnál kezdte edzői pályafutását.

Miriuță az elmúlt években a Ceahlăul Piatra Neamț, a kolozsvári CFR és a Győri ETO kispadján is ült.
Miriuță Szülővárosában, Nagybányán kezdte játékos pályafutását, majd a Bukaresti Dinamóban és a Besztercei Gloriában is megfordult. Onnan került 1992-ben Magyarországra: a Győrben, a Videotonban és a Ferencvárosban is játszott. 
1998-tól Németországban folytatta karrierjét - előbb az Energie Cottbusban, majd a Duisburgban -, 2003-ban pedig visszatért Győrbe, aztán 2004-ben a Honvéd játékosaként vonult vissza. 
Megszerezte a magyar állampolgárságot, és kilenc mérkőzésen a válogatottban is pályára lépett.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI