2015. szeptember 4., péntek

Egymást ütik a román szurkolók

Verekedés tört ki a román drukkerek szektorában a 20.45-kor kezdődő, magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt.


eb-selejtező, focihuligánok, futball, magyar-román mérkőzés, Magyarország, Románia, ultrák,
„Testvérharc”. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI
A vendégszurkolók egy kisebb csoportja összeverekedett, ahogy arra már Bukarestben is volt példa.

Az incidenst követően a rendőrök nagy létszámban bevonultak a szektorba, egyelőre csak „farkasszemet néznek” a román ultrákkal.

Kihúzták a gyufát a magyar drukkerek is


A mérkőzés helyszíne felé tartó magyar futballszurkolók egy része sörösüvegeket, petárdákat dobált a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak a Groupama Arénánál.


eb-selejtező, focihuligánok, futball, magyar-román mérkőzés, Magyarország, Románia, ultrák,
Az ultrák felborítottak egy autót, betörték a szélvédőjét, és egy égő román zászlót dobtak rá, amit a rendőrök oltottak el. Fotó: Marjai János/MTI
A szurkolók egy része betondarabokkal, kövekkel, fém padokkal és közlekedési táblákkal támadt a rendőrökre, akik válaszul nagy mennyiségű könnygázspray-t és könnygázgránátot vetettek be, anmitől több rendőr is fulladozni kezdett.

A helyszínen megjelent a lovasrendőrség, és érkezett egy vízágyús autó is. A rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, több embert kiemeltek közülük.

A mérkőzést megelőzően futballszurkolók több száz fős, fekete ruhába öltözött csoportja vonult végig a Deák tértől a Károly körúton és az Üllői úton át a Groupama Aréna felé, útközben a „Ria, ria, Hungária!” rigmust skandálták, petárdákat robbantottak, többen üvegeket, palackokat dobáltak. Egy szurkoló megsérült, hozzá mentőt kellett hívni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI