2015. szeptember 30., szerda

Die Presse: Orbán Viktor Európa vezéralakja

A magyar kormányfő arra használja a menekültválságot, hogy a tekintélyelvű európai jobboldal vezéralakjává váljon, és sajnos ezt jól csinálja - olvasható a Die Presse című osztrák lap szerdai számának kommentárjában.


Die Presse, Orbán Viktor, Magyarország, bevándorlás, menekültválság, migráció, Európai Unió, politika, diplomácia, Sibylle Hamann
Orbán Viktor. Fotó: Geert Vanden Wijngaert/AP/MTI
Európának hosszú idő után újra van vezető személyisége, történelmi küldetéssel rendelkező ideológusa - írja a szerző.
Egy olyan valaki, akit a napi politikán túlmutató magasabb cél vezet, és aki taktikailag átgondolja cselekedeteit annak érdekében, hogy elérje a célját.
Sibylle Hamann szerint azonban a liberálisok szemében ez a vezető nem közülük való, nem támogatja a szabadságot és az emberi jogokat, hanem a másik oldalon áll.

Orbán stratégiailag dörzsölt, retorikailag jó, cselekvésben rendíthetetlen és tartalmilag konzekvens - írja Hamann, aki szerint a miniszterelnök a magyar határoknál távolabb tekintve gondolkodik, és ez különbözteti meg azoktól, akiknek jelenleg szavuk van Európában.

A szerző kiemeli: gazdaságilag Magyarország nem játszik nagy szerepet, kulturálisan inkább bezárkózó, csak a menekültválság következtében került taktikailag és ideológiailag a figyelem központjába.

Sibylle Hamman úgy véli, Orbán véget akar vetni a liberális Európának, és sokan vannak, akik ebben segíteni akarnak neki.

KAPCSOLÓDÓ:
 Orbán Viktor interjú a Wall Street Journalban

bevándorlás, Európa, interjú, Magyarország, migráció, Orbán Viktor, Wall Street Journal,
Részletekért kattintsanak a „lapra”! Forrás: Facebook
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/Die Presse