2015. szeptember 12., szombat

Der Spiegel: Orbán Viktor a menekültválság politikai nyertese

Németország legbefolyásosabb és legolvasottabb hetilapja Az atyai vezető címmel közölt portrét Orbán Viktorról.


Der Spiegel, Magyarország, Orbán Viktor, sajtóvisszhang, menekültválság, menekültpolitika, migráció, illegális bevándorlás, határzár,
Orbán Viktor. Forrás: Facebook
A szerző, Jan Puhl írásában kiemelte, hogy a magyar miniszterelnök „a menekültválság politikai nyertese”, a lakosság „támogatja kemény irányvonalát, más európai országok követik példáját”.

A cikk szerint a menekültek ezekben a napokban „ellenséges és nem vendégszerető” országként érzékelik Magyarországot, éppen úgy, ahogyan Orbán Viktor szeretné.

„Magyarország tudatosan mutatja az utálatos arcát a világnak.”


A szerző egyebek között kifejtette, Orbán Viktor „mindig tudja, hol áll az ellenség, ez a hatalomgyakorlásának rendező elve”.
Atyai vezető akar lenni: befelé szigorú, kifelé erős, a keresztény hagyományok őrzője és védelmező a globalizáció hányattatásaival szemben.
A politikust 2014-ben újraválasztották, ezután viszont gyengülni kezdtek a támogatottsági mutatók, a gazdaság csak lassan növekedett, a Fideszről elterjedt, hogy korrupt és a szélsőjobboldali Jobbik elnyert előle néhány polgármesteri pozíciót, de aztán a menekültek a miniszterelnök segítségére siettek - írta a Der Spiegel szerzője.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI