2015. szeptember 13., vasárnap

Bajor miniszterelnök: Szükségünk van Orbánra

A menekültválság megoldásához szükség van Magyarországra, a schengeni határállamokat pedig segíteni kell, és nem démonizálni őket - mondta Horst Seehofer bajor miniszterelnök vasárnap este Münchenben.


határellenőrzés, illegális bevándorlás, Magyarország, migráció, Németország, Orbán Viktor, Horst Seehofer, Európai Unió,
Migránsok Hegyeshalom határában. Fotó: Krizsán Csaba/MTI
Seehofer telefonon beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.
Orbán Viktor és Magyarország nélkül nem lehetséges a problémák megoldása. Mindenkinek ki kell szabadulnia az álomgyárból, mert szükségünk van Orbánra a téma megoldásához - jelentette ki a bajor miniszterelnök.
Hozzátette: „az európai jog és a jogállamiság szabályaiból” kiindulva tárgyalt erről a magyar miniszterelnökkel, és a párbeszédet a következőkben "elmélyítik" majd.
A schengeni határállamokra, Görögországra, Olaszországra, Magyarországra hárul a legnagyobb feladat, segíteni kell őket. 
Beláthatatlan következményei lesznek, ha a tagállamok egymás támogatása helyett egymásnak esnek - mondta Horst Seehofer.

„Németország elérkezett a lehetőségei határához.”


A bajor miniszterelnök azután nyilatkozott, hogy Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter vasárnap este bejelentette: a menekültválság miatt Németország ideiglenesen ismét visszaállítja a határellenőrzést.

Horst Seehofer nyilatkozatában kiemelte: a határellenőrzés ideiglenes visszaállítása „nagyon fontos jelzés az egész világnak, és Németországon belül is”.

A rendkívüli intézkedés elkerülhetetlen volt, mert a „jogállamiság kapitulációja” fenyegetett az emberáradat miatt.
A folyamatokat szabályozott mederbe kell terelni, rendszerre, rendre, szabályokra van szükségünk - jelentette ki a bajor miniszterelnök.
Augusztus vége óta 63 ezer menedékkérő érkezett Münchenbe, többnyire Ausztrián keresztül vonattal. Csak szombaton nagyjából 13 ezren érkeztek a müncheni főpályaudvarra, vasárnap délutánig pedig további 4500-an.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI