2015. szeptember 11., péntek

Ausztriában is kezdődik: áll a bál az autópályán

Péntek reggel leállt a forgalom a Nickelsdorf és Bécs közötti A4-es autópályán, mert a menekültek egy nagyobb csoportja útnak indult a sztrádán.


Ausztria, bevándorlás, migráció, illegális bevándorlás, migránsok, Nickelsdorf, Miklóshalma,
Nyugaton a helyzet változatlan. Fotó: Helmut Fohringer/EPA/MTI
Fél hét körül - megunva a buszokra való várakozást - több százan keltek útra, majd újabb emberek csatlakoztak hozzájuk. Vannak, akik az úttesten mennek.

A menekültek nagy tömege miatt, biztonsági okokból az osztrák hatóságok lezárták a nickelsdorfi (miklóshalmai) határátkelőt mindkét irányban péntek kora reggel, , majd kilenc óra körül újra megnyitották azt Magyarország irányába. A határszakasz és az A4-es autópálya Ausztria fele tartó oldalán továbbra is érvényben van a lezárás.

Az osztrák autópálya-kezelő tájékoztatása szerint rövid kerülő útvonal nicsen, hiszen a szintén Bécs irányába vezető B10-es utat már korábban lezárták, ezért az egész határszakaszt lehet csak kikerülni. Arra kérik az autózókat, hogy már a határ közelében figyeljenek az utakon gyalogosan közlekedő emberekre és az emiatt érvénybe lépett 60 kilométer per órás sebességkorlátozásra.

Több mint 3600 menekült lépte át péntek éjféltől reggel hat óráig az osztrák-magyar határt. 


Ausztria, bevándorlás, illegális bevándorlás, migráció, migránsok, Miklóshalma, Nickelsdorf,

Miklóshalma (Nickelsdorf) környékén 2600 menekült tartózkodott péntek kora reggel, csaknem 1500 embernek kellett az éjszakát a szabadban töltenie.

A vöröskereszt illetékese szerint a gyerekek közül többnek ment a hasa, hányt és a kiszáradás jeleit mutatta, a felnőttek közül néhányan cukorbetegségük miatt voltak rosszul, és néhány várandós nőt is kórházba kellett vinni. Többen fejfájásra, meghűlésre és torokfájásra panaszkodtak. Több menekültet a harminc vagy akár ötven kilométeres gyaloglástól keletkező hólyagok miatt kellett ellátni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI