2015. szeptember 14., hétfő

Amíg Ön aludt — Hömpölyögnek a bevándorlók

Szünet nélkül érkeztek Szerbia felől migránsok egész éjjel; amár itt levők folyamatosan mentek tovább Ausztriába.


illegális bevándorlás, migráció, Magyarország, Röszke, Hegyeshalom, Nickelsdorf,
Éjfélig akár 25-30 ezer menekült is átlépheti a határt. Fotó: Mohai Balázs/MTI
Előrejelzések szerint hétfőn minden eddiginél többen jöhetnek át Szerbiából.

Röszkére egész éjjel érkeztek migránsok Szerbiából, a vasúti sínek mentén, de hajnalban már kevesebben, mint vasárnap késő este. Folyamatosan viszik el őket buszokkal. Este sokat kellett várakozniuk, nem sokkal éjfél előtt érkezett 20 busz, azokra tudtak fölszállni, azóta folyamatos a szállítás.

Szabadkáról busszal vagy Belgrádból taxival a határ szerbiai oldalára, Horgosra is folyamatosan érkeztek kisebb csoportokban a bevándorlók reggel. Onnan gyalog mennek a vasúti sínek mellett Röszkére.

Vasárnap mintegy 8 ezer ember lépte át a határt. Hétfőn ez a rekord is megdőlhet az előrejelzések szerint, sokan akarnak ugyanis még átérni Magyarországra a kedden életbe lépő szigorúbb határellenőrzés előtt.

A budapesti Keleti pályaudvarról reggel már több száz ember elindult Hegyeshalom felé, három vonattal. Reggel 7 órakor már viszonylag kevesen voltak a pályaudvarnál, várva a következő vonatot.

Hegyeshalomba éjjel és reggel folyamatosan érkeztek migránsok vonattal, hogy továbbinduljanak gyalog a határ osztrák oldalán található Nickelsdorfba. Hétfő reggelre már mintegy 1500-2000-en érkeztek oda.

Több mint tizenháromezer határsértőt fogtak el a hétvégén


Magyarországon 13 162 határsértőt fogtak el a rendőrök péntektől vasárnapig.


A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 3023, szombaton 4330, vasárnap 5809 volt az elfogottak száma. 28 gyanúsított ellen embercsempészés, hét esetben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Vasárnap - minden eddiginél több - 5683 embert, köztük 931 gyermeket tartóztattak föl. A legtöbb embert ezúttal is Röszke külterületéről állították elő a rendőrök, többségük szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallotta magát.

A határsértők ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI/M1