2015. szeptember 3., csütörtök

Alaposan megmosták Orbán fejét Brüsszelben

Angela Merkel, német kancellár és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke után Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke is kiosztotta a magyar miniszterelnököt.


Orbán Viktor, illegális bevándorlás, határzár, Magyarország, Martin Schulz, Európai Parlament, Európai Bizottság, migráció,
Orbán Viktor és Martin Schulz Brüsszelben. Fotó: Olivier Hoslet/EPA/MTI
Orbán Viktor magyar miniszterelnök álláspontja az európai menekültválsággal kapcsolatban teljes mértékben elfogadhatatlan, és az uniós tagországok közötti szolidaritás felmondását jelenti - mondta Schulz csütörtökön a ZDF német országos közszolgálati televízióban.
Az Orbánnal folytatott megbeszéléséről Schulz elmondta: a magyar miniszterelnök kifejtette, hogy az európai vezetők nem tudják kezelni a menekültkérdést.
Azt válaszoltam: igen, te jó példa vagy erre - idézte fel a találkozót az EP német szociáldemokrata elnöke.
Schulz szerint, ha az EP és az Európai Bizottság rendelkezne felhatalmazással a menekültek tagállamok közötti elosztására, akkor már nem is lenne menekültválság.

Szégyellje magát!

Nem a közösségi intézmények, nem az EP vagy az EB kudarcáról van szó, hanem a nemzeti kormányok kudarcáról, mint például a magyar kormány, amelyek nem tudnak, és részben nem akarnak részt venni az európai szolidaritásban. 
Ha közösségi szellemet akarunk Európában, nem fogadhatjuk el a nemzeti önzés elsőbbségét. De pontosan ez történik. Az történik, hogy beállít Brüsszelbe és azt mondja, hogy a menekültek ugyan Budapestre jönnek, de valójában Németországba akarnak menni, úgyhogy hagyom őket továbbutazni. Ez vétség valamennyi uniós szabály ellen. 
És ha még hozzátesszük, hogy nem akarunk muzulmánokat, vagy tudom is én milyen kritériumokat, akkor tekintsük meg a mai képeket a megfulladt szíriai gyerekekről, vagy vessünk egy pillantást az Iszlám Államra, amely lefejezi mindazokat, akik nem nyerik el a tetszését - fejtette ki az EP elnöke. 
A német szociáldemokrata párt (SPD) politikusa kiemelte: ilyen körülmények közül menekülnek emberek Európába, és ha valaki ebben a helyzetben azt mondja, hogy nem akar muzulmánokat az országában, akkor „szégyellje magát”.

Európai szolidarítás


Martin Schulz elmondta, hogy az EB a következő héten 120 ezer menekült kötelező kvóták alapján történő elosztására tesz javaslatot, és az uniós állam-, illetve kormányfőket összefogó Európai Tanácsnak döntenie kell a javaslatról.
Akkor majd látjuk, hogy ki akar kivonulni az európai szolidaritásból, és ki vesz részt benne - mondta Martin Schulz.
KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:
Orbán Viktor: Szembemegyünk Európával Európáért

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI