2015. augusztus 14., péntek

Videón a brutális a tiencsini robbanások

Hátborzongató amatőr videfelvétel terjed a Facebookon a tiencsini ipari parkban történt robbanásokról.


tiencsini robbanások, Kína, baleset,
Kiégett autók és épületek Tiencsinben. Fotó: Ng Han-kuan/AP/MTI
A sokkoló felvétel hitelesen mutatja, milyen megsemmisítő ereje volt az eddig 114 halálos áldozatot követelő, háborús bomba-, vagy inkább atomtámadást idéző robbanássorozatnak.

The moment of the Tianjin explosion
Posted by The Independent on 2015. augusztus 14.

A 15 milliós észak-kínai kikötőváros - a világ tizedik legforgalmasabb kikötője - ipari negyedében szerda éjszaka robbant fel egy logisztikai vállalat raktárépülete, amelyben a robbanás idején főleg ammónium-nitrátot, kálium-nitrátot és kalcium-karbidot tartottak.

A balesetnek legalább 114 halottja - az azonosított holttestek száma 54 - és 721 sérültje van, utóbbiak közül 25-nek válságos, 33-nak súlyos az állapota. A halottak közül 39 tűzoltó és öt rendőr.

A körülbelül 20 ezer négyzetméternyi terület a robbanások sorozata és a tűz a föld színével tette egyenlővé, konténerhegyeket rombolt le, olvasztott meg fémszerkezeteket olvasztott meg, új gyártású járművek ezreit semmisítette meg.

baleset, Kína, tiencsini robbanások,
A környező lakóépületekben is károk keletkeztek, betörtek az ablakok, kiszakadtak ajtók, volt, ahol a liftajtó is eldeformálódott. Fotó: Vu Hong/EPA/MTI
A helyiek „földi pokolként” írták le, amit átéltek, több mint hatezer embert költöztettek ideiglenes szálláshelyekre, sokan sátrakban töltötték az éjszakát.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.