2015. augusztus 11., kedd

Royal kincs — Eddig ismeretlen képkockák kerültek elő a Diana-Károly esküvőről

A 34 évvel ezelőtti esküvő napján, a színfalak mögött készült ritka felvételeket elárverezik; a gyűjtemény hét fekete-fehér és hét színes fotóból áll.


Diana hercegnő, Károly herceg, Diana-Károly esküvő, fotó, RR Auction, Prince Charles, royal wedding
Forrás: RR Auction
A most napvilágot látott fotók a ceremónia után készültek a Buckingham-palotában, és a szokottnál sokkal kevésbé mereven ábrázolják a királyi család tagjait.

A brit trónörökös és fiatal jegyese, Diana Spencer Szent Pál-székesegyházban tartott esküvője a történelem egyik legnézettebb eseménye volt a televízióban, és nem sokan számítottak arra, hogy eddig ismeretlen képkockák kerülnek elő a jeles napról. 

A képeket Lord Patrick Lichfield, az udvar 2005-ben elhunyt hivatalos fotósa készítette.


A nagyközönség soha nem láthatta a felvételeket, de még Károly és Diana személyes esküvői albumaiba sem kerültek be. Patrick Lichfield ehelyett segítőjének ajándékozta őket emlékül.

A fotókat az RR Auction amerikai aukciósház honlapján bocsátják árverésre 1000 és 2000 dollár közötti áron. A 14 kép közül hat az esküvői fogadáson készült, és Diana látható rajtuk fehér selyemtaft ruhában.

Három kocka a karján az egyik nyoszolyólánnyal ábrázolja a királynő mellett sétáló hercegnőt: Diana vigasztalásul emelte fel az ötéves Clementine Hambrót, mert elesett. Van egy olyan felvétel is, amelyen a palota erkélyén álló ifjú házasok hátulról láthatók, és egy olyan is, amelyen a királynő és férje, Fülöp herceg a televízión nézik a palota előtt összegyűlt tömeget.

Az egyik kép azt bizonyítja, milyen nehéz volt boldogulni a hercegnő menyasszonyi ruhájának rekordhosszú uszályával: a palota személyzete épp egy hivatalos fotóhoz próbálja eligazítani, hogy ne lépjenek rá. A kockákon látható esküvői vendégek között van Erzsébet anyakirálynő, András herceg, Spencer gróf és Lady Fellowes, Diana testvére.

Lord Lichfield névtelenséget kérő asszisztense elmondta, a fekete-fehéreket ő hívta elő a fényképész Aubrey Walk-i stúdiójának sötétkamrájában, mindössze néhány órával az esküvő után. A többit pedig az a fotólabor, amely a színes képek előhívását végezte a fotós számára. 

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI