2015. augusztus 7., péntek

Ők azok az emberek, akik tönkretehetik az Ön vakációját

Gratulálunk Önnek ahhoz a döntéséhez, hogy idén is elmegy nyaralni!


vakáció, szabadság, tengerpart, turisták,
Képünk illusztráció. Fotó: Balogh Zoltán/MTI
Rendkívüli bátorságról vall az, hogy az otthona komfortját és munkahelye biztonságát feladva, Ön beleveti magát az ismeretlenbe, azt remélve, hogy minden rendben lesz.

Nos, semmi akadályát nem látjuk annak, hogy ez ne így legyen — ezt kívánjuk egyébként mi is —, ha viszont mégis másként alakulnának a dolgok, ne feledje: erről mindig valaki más tehet.

Az elégedetlen


Ő az az ember, aki a háta közepére kívánja az egész nyaralást, nem is akart jönni, legalábbis nem ide, hanem egy olyan helyre, ahol legalább egyszer már töltötte a szabadságát.


Mindentől undorodik, minden kiborítja: az út, az üdülőhely, az időjárás, a kaja, az emberek, de legfőképpen az, hogy senki sem törődik vele.

„Ez medence?! Ez egy mosdóteknő! Törökországban, az all inclusiv-on, na az medence volt, haver! Akkora, mint a Földközi-tenger.”„Ez étel?! Ez egy rakás fos! Bulgáriában, az all inclusive-on, na ott volt kaja, vazze! „Ezek hegyek?! A Mount kibaszott Everest, na az hegy, putyikám! „Ez nő?! Ez nem nő! Nézd csak meg Scarlett Johanssont, na az asszony, ember!”

A fénykép-ember


Utolsó generációs fényképezőgéppel rendelkezik, kifogástalan felszereltséggel.


Tíz hónapi fizetést kitevő állvány, vaku, szűrők, napernyők és egyebek. Másfél órájába telik a cucc üzembe helyezése, ugyanennyibe a felszerelés leszerelése. A kettő között néhány hamsi-halas fotóra futja csak az idejéből, ezért inkább a telefonját használja fotózásra.

A kérdés, hogy „Hogyan szabadságolt az elmúlt öt évben?” a fénykép-embert bizonytalansággal tölti el. Ami biztos: a milliárdszámra készített emlékképei felfedhetnék a rejtélyt. Művészi fotók kukákról, falevelekről, fenyőágakról és a szemeteskukából felkelő napról. Emberekről nem, mert a nyaraló embereket csak az amatőrök fotózzák. Csak egy bökkenő van: ezeket a képeket még maga a fénykép-ember sem látta soha, és nem is fogja, mert a külső merevlemeznek, amire lementette őket, nyoma veszett. Amúgy a képek szenzációsak.

A szórakozó típus


Ez a típus könnyen felismerhető, valósággal kiugrik a tömegből. Lépten-nyomon nyomatékosítja, hogy ő aztán szórakozni jött.


Körülötte forog az egész világ, s az égvilágon semmi és senki nem térítheti le kikapcsolódásának egyirányú útjáról. Semmitől sem tántorodik vissza: vakáció van, jöhet bármi, itt és most nyer értelmet az értelmetlen. Szórakozni jött, nem vezetni. De azért kocsival megy a strandra, egészen a vízpartig. Elvégre nem gyalogolni, hanem szó-ra-koz-ni jött. S kit zavar az, ha ő olyan hangosan hallgatja a zenét, hogy az a Kárpátokig hallatszik? Elvégre azért van itt, hogy önfeledten mulasson. Azért jött nyaralni, hogy ne egy stresszes, hanem egy, a végletekig ellazult seggfejként térhessen haza.  

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Cațavencii | Fordítás/adaptáció: Kerekes Gyula