2015. augusztus 3., hétfő

Lekisputyinozta Orbánt egy román újságíró, de nem elégedett meg ennyivel

Magyarország, Nagy-Magyarország, Orbán Viktor, Oroszország, Vlagyimir Putyin,
Ezúttal Adrian Pătrușcă, az Evenimentul Zilei című jobboldali román lap újságírója esett neki a magyar miniszterelnöknek.


Vlagyimir Putyin orosz elnök Európa megosztására irányuló törekvéseit boncolgató, „A budapesti kis-Putyin egy etnikai bombát élesít Európa közepén” című cikkében Pătrușcă azt állítja, hogy az orosz elnök számára Magyarország vonatkozásában „semmi sem értékesebb", mint a magyar kérdésben rejlő „robbanási potenciál”.

A cikk első felében a szerző egy volt amerikai kémelhárítónak a The Daily Beast portálon közölt elemzését idézve azt fejtegeti, hogy valójában Putyin az a „bábos” aki, Görögországot mozgatja, alternatív útvonalat keresve Európába az orosz gáz számára.
Ha van Európában (a görög kormányfőnél, Alekszisz) Ciprasznál is feketébb bárány, akkor az Orbán Viktor - szögezte le a cikk szerzője.
Pătrușcă arrogánsnak, megalomániásnak, autoriternek és expanzív nacionalistának nevezte a magyar miniszterelnököt. A cikkíró úgy véli, Orbán Viktort ugyanúgy a „revánsvágy” fűti, mint „mesterét”.

Míg Putyin a Szovjetunió 1991-es felbomlása miatt, Orbán Viktor Trianon miatt akar revánsot venni, ezért követel nyíltan etnikai autonómiát a külhoni magyaroknak, és posztol Nagy-Magyarország és Székelyföld jelképeket Facebook-oldalán - írja a szerző, levonva a következtetést:
Ahol a Nagy-Oroszország és Nagy-Magyarország érdekei találkoznak, ott puskaporszag van".
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI