2015. augusztus 6., csütörtök

Kokainnal bukott le a világklasszis magyar kajakos

A korábbi világ- és Európa-bajnok Kucsera Gábornak egy július közepén elvégzett drogtesztje lett pozitív. 


Kucsera Gábor, sport, dopping, kajak-kenu,
Kucsera Gábor. Lapátra kerül? Fotó: Kovács Tamás/MTI
A sportoló egy csütörtöki közleményben jelezte: tisztában van azzal, hogy mekkora károkat okozott a kajak-kenu sportágnak, és egy életen át szégyellni fogja magát.

Mint írja, évek óta nem ért el jelentős eredményt sportolóként, és ha nem tudott volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierje végét jelentette volna.
A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni. Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek! - fogalmazott Kucsera, akit várhatóan eltiltanak.
A Magyar Kajak-kenu Szövetség szerdán jelentette be, hogy az eddig rendelkezésre álló információk szerint kokaint fogyaszthatott.

A 32 esztendős Kucsera a két hét múlva kezdődő milánói olimpiai kvalifikációs vb-n K-1 1000 méteren indult volna. Válogatottbeli kerettagságát azonnali hatállyal megszüntették. 

Május elején két másik kajakos, Csipes Tamara és Dombvári Bence bukott meg kokainfogyasztás miatt.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegyMTI