2015. augusztus 7., péntek

Európa öngyilkosságot követ el

A migránsok hullámával szembeni jelenlegi hozzáállásával Európa saját vesztébe rohan, és ha időben nem tér észhez, élő, egyenes adásban követ el öngyilkosságot - szögezte le „Európa öngyilkossága” című írásában Pavel Novotny.


Orbán Viktor, határzár, migráció, bevándorlás, Európa, migránsok, Európai Unió,
Bevándorlók a Csatorna-alagútnál Franciaországban. Fotó: Emilio Morenatti/AP/MTI
A Hospodárské Noviny című szlovák gazdasági-közéleti napilap pénteken közölte a publicista kemény hangvételű véleménycikkét, amiben Brüsszelnek az illegális bevándorlással szembeni tétlenségét bírálja.

A cikkíró hangsúlyozza: bár Európa már hosszú hónapok óta kezeli a bevándorlók ügyét, mindeddig még csak célzás szintjén sem tett említést arról, hogy miként akarja megállítani az afrikai bevándorlók hullámát, és főként, hogy milyen módon kívánja visszaküldeni a „nemkívánatos látogatók” százezreit.
A bevándorlók növekvő áradatának európai kezelése egy skizofrén beteg viselkedéséhez kezd hasonlítani. Míg a brüsszeli hivatalnokok a tagállamok lakosságának akarata ellenére mindenáron rájuk akarják kényszeríteni a bevándorlókat, addig az ügyet több ország elkezdte saját kezébe venni - jegyzi meg a szerző
Példaként említi Nagy Britanniát, amely védfalat akar építeni a csatornaalagút védelmére és Magyarországot is, ahol már megkezdték a déli határzár felhúzását.
Úgy tűnhet, mintha London és Budapest egyenesen szembemenne Brüsszellel. Cameron és Orbán is kap hideget-meleget a különböző civil szervezetektől, ám esetükben szó sincs az emberi jogok megsértéséről — amiről a közvéleményt szívesen meggyőznék a gyanús álhumanisták —, csupán az életben maradás alapvető emberi ösztönének megnyilvánulásáról - írja Novotny.
A szerző figyelmeztet: Európa saját maga fizethet rá önnön tétlenségére és tehetetlenségére részint egy újabb bevándorlóáradat, részben pedig a radikálisok megerősödése által.
Ha az unió végre nem figyel oda Budapest, London vagy akár Pozsony — a bevándorlók okozta problémákat a saját bőrükön érző — lakóinak hangjára, az az utolsó szög lesz saját koporsójában - zárja írását Novotny.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI