2015. augusztus 18., kedd

Bögözben lépett fel a Bátyai Ifjúsági Fúvószenekar

Vinczellér Árpád helyi tanácsos meghívására, augusztus 17-én, hétfőn este 8 órától Bögözben, a Művelődési Ház melletti színpadon, szabadtéri előadáson mutatkozott be a magyarországi, Bátyai Ifjúsági Fúvószenekar.


Bátyai Ifjúsági Fúvószenekar, kultúra, zene, Bögöz, Székelyföld, magyarság,
A szerző felvétele. A képre kattintva galéria nyílik!
Az 1976-ban alapított, Szklenka István karnagy által vezetett ezüst fokozatú zenekar nemcsak komolyzenét játszik, repertoárjukon megtalálhatóak könnyűzenei, egyházi és más fúvószenekari művek is.

Bátyai Ifjúsági Fúvószenekar, kultúra, zene, Bögöz, Székelyföld, magyarság,
A szerző felvétele
A képre kattintva galéria nyílik!
Bögözben a fúvószenekari számok mellett klasszikusok (Brahms) műveit, könnyűzenét (Michael Jackson) és népzenét is előadtak, a másfél órás műsort a himnuszokkal zárták.

A lelkes közönség többször állva tapsolta vissza a vendégeket a színpadra, a szereplés végén a vendéglátók zsíroskenyérrel és teával hálálták meg a koncertet.

A Kalocsa mellett található Bátya fúvószenekarának erdélyi turnéját Geréb Harmat Izabella tanítónő szervezte; a nagy múltú, rendkívül színvonalas és hangulatos zenét játszó együttes Bögöz mellett, a Gyermekfilharmónia vezetőjének, Haáz Sándornak meghívására Szentegyházán, valamint a Székelyudvarhelyen szervezett augusztus 20-i ünnepségen is fellép.

Z. Nagy István

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.