2015. augusztus 19., szerda

Átadták a Külhoni Magyarságért Díjakat

Tíz szervezet képviselője, illetve személyiség vehette át a Külhoni Magyarságért Díjat kedden a Parlamentben.


augusztus 20, Külhoni Magyarságért Díj, magyarság, kultúra, oktatás, egyház, tudomány, Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes
A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes a díjátadó ünnepségen.
Fotó: Bruzák Noémi/MTI
Az elismerést a hagyomány szerint augusztus 20-a előtt adják át azoknak, akik Szent István szellemiségében végzik tevékenységüket, és ezzel a nemzet fennmaradását szolgálják.

Idén Miholcsa József erdélyi szobrász, a Segesvári Gaudeamus Alapítvány, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum, a felvidéki Dunaág Néptáncműhely, valamint a KOR-ZÁR verséneklő műhely, a vajdasági Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoport, a kárpátaljai Eszenyi Ritmus Néptáncegyüttes, a Hollandiában élő Tóth Miklós István református lelkész és a Kanadában működő Szent Erzsébet Római Katolikus Magyar Egyházközség és Magyar Iskola vehette át a díjakat.
A díjat 2011-ben alapították. Azóta minden évben olyan személyeknek illetve szervezeteknek adják át az elismerést, akik a Szent István-i örökség „továbbörökítői”, akik a határokon túl élő magyar közösségek érdekében a közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági életben kiemelkedő tevékenységet végeznek.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.