2015. július 30., csütörtök

Székelyföldi gyerekekkel találkozott Herczegh Anita

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyergyószentmiklósi Szent Anna gyermekotthonából érkező húsz gyereket látogatta meg a köztársasági elnök felesége csütörtökön Zánkán.


Herczegh Anita, Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Böjte Csaba, Szent Anna gyermekotthon,
Önfeledt játék a táborban. Fotó: Bruzák Noémi/MTI
A zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban már másodszor rendeztek tábort a gyergyószentmiklósi gyerekeknek.

Herczegh Anita a helyszínen elmondta:
Az a legfontosabb, hogy az ide érkező gyerekeknek életre szóló élményekben legyen részük, mert onnan jöttek, ahol a megélhetés is nehéz, nemhogy egy balatoni nyaralás költségeinek előteremtése. 
Az lenne a legjobb, ha minden évben lehetne ilyen tábort szervezni nekik, sokuknak azonban az útlevél megszerzése a legnagyobb probléma. Idén is többen emiatt nem tudtak eljönni Magyarországra, nekik Székelyföldön egy hasonló kézművestáborban biztosítottak nyaralási lehetőséget - fogalmazott.
Herczegh Anita felidézte: férjével, Áder Jánossal és Böjte Csabával, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozójával néhány éve tucatnyi, az alapítványhoz tartozó gyermekotthont kerestek fel.
A Szent Anna gyermekotthonból két keresztgyerekünk is van, de nemcsak velük, hanem az egész intézménnyel szoros kapcsolatot ápolunk - mondta a köztársasági elnök felesége.
Idén húsz gyergyószentmiklósi gyerek táborozik az Erzsébet-program részeként Zánkán; a fiatalok a táncháztól a színházi előadáson, koncerteken, sporteseményeken át a strandolásig számtalan eseményen vehetnek részt.

Férjével, Áder Jánossal a Szent Anna gyermekotthonból két gyereket kereszteltek meg.
Posted by vhegy.com on 2015. július 30.
vhegy/MTI