2015. július 6., hétfő

Súlyos munkabaleset egy fővárosi építőtelepen

Mindannyian tudjuk, milyen veszélyeknek vannak kitéve az építkezésben dolgozók: ha a fák alatt alszanak, villámcsapás érheti őket, ha pedig az árokban szundítanak, könnyen végezhet velük a stréber markolós kolléga.  


munkahelyi baleset, építőtelep, szatíra, építőmunkás, baleseti táppénz

Mindeddig azonban senki sem gondolt arra, hogy az román építőmunkások által leggyakrabban felvett munkapozícióban is bekövetkezhet a baj.

Nevezetesen: a lapát nyelén támaszkodva.

Nos Savanykás Róbertnek a minap épp ezt a rémálmot kellett át- és megélnie.
Az árnyékban üldögéltünk és pillepalackos sört iszogattunk a munkatársakkal. Egyszer csak, derült égből villámcsapás, Savanykás Robi alatt eltört a lapátnyél, ami kis híján belefúródott. Elkoppanhatott a szeme, vagy mi, nem tudom. Áldott szerencse, hogy egyik kezében a sört tartotta, mert ha mindkét kezével a lapátot fogta volna, az eltört nyél ott helyben átszúrja a nyakát és végez vele - idézte fel a rémfilmbe illő jelenetet T. Viktor. 
A szerencsétlenül járt munkás drámája itt nem ért véget. Bár az eset munkahelyi balesetnek minősül, nem jogosul baleseti táppénzre, de még munkanélküli segélyt sem kap, tudniillik feketén dolgozott.

Munkaadója azóta öncsődöt jelentett, így a többi munkás kénytelen lesz ezentúl otthon támasztani a lapátot.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: TimesNewRoman