2015. július 31., péntek

Rockin'1000 — Ezer zenész, egy dal

Az olaszországi Cesena parkjában a minap összegyűlt 1000 zenész, hogy együtt eljátssza a Foo Fighters Learn To Fly című slágerét.


Cesena, Dave Grohl, Foo Fighters, Learn To Fly, Olaszország, Rockin' 1000, zene,
Fotó: Viviana Vitale
A cesenaiak ezzel a nem mindennapi zenei gesztussal szerették volna megkérni Dave Grohlt és zenekarát arra, hogy európai koncertkörútjukon látogassanak el városukba is.

A Rockin’1000 névre keresztelt kezdeményezés keretén belül múlt vasárnap a város parkja több száz gitártól, dobtól, bőgőtől és énekhangtól volt hangos és zajos.

A zenészek között találunk 9 éves dobospalántát, 65 éves bluesmant, egy csupa zenészekből álló családot, és Marco Sabiu zenészt, zeneszerzőt, aki korábban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Kyle Minogue, Tanita Tikaram, Luciano Pavarotti, Ennio Morricone, vagy a Take That.

A maestro vezényletével megszületett minden idők legnagyobb, legtöbb zenészt felvonultató koncertje, előadása, amellyel azonnal Guiness-rekordot állítottak fel.


A produkció, amelyre egy évig készültek és gyakoroltak, elsődleges célja azonban nem a rekord felállítása volt, hanem egy üzenet, bók, gesztus és kérés Dave Grohl és a Foo Fighters felé, hogy legyenek olyan kedvesek Cesena városában koncertezni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Rockin'1000 | Petőfi Live