2015. július 3., péntek

Pálinkával és hamisított parfümökkel buktak le románok Magyarországon

Több száz doboz hamis márkajelzésű parfümöt és huszonöt liter igazolatlan eredetű, zárjegy nélküli pálinkát foglaltak le a magyar pénzügyőrök az M7-es autópályán.


hamis parfüm, csempészet, bűnügy,
Fotó: Oláh Tibor/MTI
A lefoglalt áru értéke megközelíti az egymillió forintot.

A pénzügyőrök egy 55 román állampolgárral Olaszországba tartó, román rendszámú autóbuszt ellenőriztek. A jármű csomagterében lévő utazótáskákból összesen 808 doboz különféle parfüm került elő, amelyek származását a tulajdonosaik nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A buszban utazók elismerték, hogy a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványokat értékesíteni kívánták, ezért ellenük iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás, a hamis termékeket pedig lefoglalták.

Cujka


A pénzügyőrök továbbá lefoglaltak 25 liter ismeretlen eredetű, zárjegy nélküli pálinkát, amely egy utazótáskából került elő. A tulajdonosra jövedéki bírságot szabtak ki.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI