2015. július 6., hétfő

Megkeresztelték Charlotte hercegnőt

Megkeresztelték vasárnap Charlotte hercegnőt, a brit uralkodó legifjabb dédunokáját.


brit királyi család, Charlotte Elizabeth Diana, Katalin hercegnő, royal baby, Vilmos herceg,
A ceremóniára a hercegnő egy olyan babakocsiban érkezett, amelyet még dédnagymamája, a királynő használt, amikor saját gyermekeivel indult sétára.
Fotó: Matt Dunham/AP pool/MTI
A kislány - Vilmos herceg és Katalin hercegnő másodszülött gyermeke - a Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta; hivatalos megszólítása Ő Királyi Fensége, Charlotte, Cambridge hercegnője.

Az eseménynek II. Erzsébet királynő Sandringham-i nyári rezidenciájának kápolnája szolgált helyszínéül, természetesen jelen voltak a dédszülők is, a 89 esztendős királynő és 95 éves férje, Fülöp edinburghi herceg.

A kilenchetes csöppséget Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház első számú vallási méltósága keresztelte. Charlotte öt keresztszülővel dicsekedhet; őket a szülők a rokoni, illetve a szoros baráti körből választották.

A keresztelő ceremónia példátlan volt abban a tekintetben is, hogy három jövendő király volt jelen: Károly trónörökös, Vilmos édesapja, valamint Vilmos herceg és fia, György, aki édesapja után ülhet majd az Egyesült Királyság trónjára.

brit királyi család, Charlotte Elizabeth Diana, Katalin hercegnő, royal baby, Vilmos herceg,
Charlotte hercegnő a negyedik a brit trónutódlási sorban.
Fotó: Matt Dunham/AP pool/MTI
Az esemény rászolgált a „királyi” jelzőre: a királynőn kívül 3+1 jövendő király volt jelen.
Posted by vhegy.com on 2015. július 6.
vhegy/MTI