2015. július 17., péntek

Lehullt a lepel: ezek a párizsi összetevői

Kevés húsipari terméket övez annyi városi legenda és rémtörténet, mint a párizsit.


élelmiszer, élelmiszeripar, párizsi, felvágott, parizer,
Párizsi: laboratóriumi pepecselés eredménye. Fotó: Zirig Árpád/Origo/Táfelspicc
A HVG megszólaltatott egy hosszú éveken át a húsiparban dolgozó alkalmazottat, aki elmondta: mit látott, miről tud, és mit felejtene el legszívesebben.

Az informátor előrebocsátja, hogy ő már semmit nem vesz a csemegepultból, mert mindenképpen szereti látni az összetevők listáját, amit az előrecsomagolt árun kötelezően feltüntetnek.

Ízfokozott húspépes szója


A cikkben szó esik egyebek mellett a nátrium-glutamát ízfokozóról (E621), bőrkeemulzióról, guargumiról, szójáról, keményítőről, citrusrostról, kármintetűről, tollakról és csőrről, valamint arról, hogy a hústartalom nem mindig, és nem féltétlenül abban az értelemben jelent húst, ahogy azt mi laikusok gondoljuk!

Akinek jók az idegei, és bírja a gyomra, ITT olvashatja el a részletekbe menő teljes cikket.

Így készül a jó párizsi


Természetesen léteznek nem vegyi módszerekkel előállított készítmények is; IDE kattintva nézhetnek meg egy képriportot arról, hogy hogyan készül a minőségi, kisipari párizsi.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: HVG | Heti Válasz