2015. július 7., kedd

Magyar fotós nyert a rangos világversenyen

Repülő kócsagok c. felvételével Kudich Zsolt magyar természetfotós nyerte meg a Kaliforniai Tudományos Múzeum „Big Picture” nemzetközi természetfotó-pályázatának nagydíját.


Kudich Zsolt, Repülő kócsagok, természetfotó, Big Picture, California Academy of Sciences
2015 legjobb természetfotója. Fotó: Kudich Zsolt
A budapesti fotográfus nagydíjas képe Magyarországon, a gemenci ártéri erdőben készült és egy csapat nagy kócsagot ábrázol.

A nemzetközi szakértőkből álló zsűri elnöke, Suzi Eszterhas méltatásában elmondta, hogy a magyar fotográfus alkotása:
Olyan, mint egy festmény, hangulatos, elegáns, egyszerűen gyönyörű.
A zsűri tagja volt Art Wolfe, a világ egyik legismertebb természetfotósa, Sophie Stafford, a BBC Wildlife nemzetközi képszerkesztője és Kathy Moran, a National Geographic természetfotósa is.
Kudich Zsolt díjnyertes képe a Zsirmon Rékával közösen készített, Duna menti nemzeti parkokat bemutató fotósorozat része. A projektben nyolc európai ország nemzeti parkjainak szakmai segítségével dokumentálják a Duna megmaradt utolsó természetes ártereinek, folyószakaszainak és folyó menti területeinek természeti értékeit.
A neves tudományos intézmény fotópályázatára 69 országból több mint 6000 képet neveztek; a díjazott felvételek „bolygónk gazdag és változatos élővilágát mutatják be, arra inspirálva mindannyiunkat, hogy óvjuk a Földet és törekedjünk környezetünk fenntarthatóságára”.

A második alkalommal megrendezett, tízezer dollár összdíjazású természetfotó-pályázat legsikeresebb képeiből július 31-én nyílik kiállítás a San Franciscó-i székhelyű intézményben.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI