2015. július 21., kedd

Kik a háborúk haszonélvezői?

Ezt az örök „háborús rejtélyt” szeretné mielőbb megfejteni George Clooney, aki amellett, hogy színész, rendező, producer és forgatókönyvíró, nem mellesleg ENSZ békenagykövet is.


háború, George Clooney, The Sentry, John Prendergast,
Nagy fába vágta a fejszéjét a hollywoodi színész. Forrás: pixabay
Clooney John Prendergast amerikai emberi jogi aktivistával indított nagyszabású kampányt annak kiderítésére, hogy kik húznak anyagi hasznot az afrikai fegyveres konfliktusokból.

A színész szerint bár nagyon nehéz, nem lehetetlen követni a pénz útját, ami azért fontos, mert segítene lerántani a leplet azokról, kik keresnek mások szenvedésén, kik profitálnak a háborúk borzalmaiból. Ezen kívül azoknak, akik a háborúkon nyerészkednek ideje beszállniuk a háborús károk helyreállításába is.

A The Sentry nevű kampány aktivistái adatgyűjtéssel és adatelemzéssel követnék a konfliktuszónákba és az onnan kifelé áramló pénzeket. Az információgyűjtéshez lehetővé teszik azt is, hogy az interneten vagy telefonon névtelenül is lehessen segíteni az aktivisták munkáját. Az így összegyűjtött adatokat végül döntéshozók elé tárnák, határozott fellépést kérve a háborúkon profitot szerző és pénzt mosó korrupt egyének, valamint vállalatok, szervezetek ellen.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: The Guardian