2015. július 23., csütörtök

Olvad az aszfalt — Forgalomkorlátozás a kánikula miatt

Románia nyugati részén forgalomkorlátozást vezettek be azokban a megyékben, ahol másodfokú hőségriadó van érvényben.


hőség, forgalomkorlátozás, Románia, aszfalt, olvadó aszfalt, útburkolat
Fotó: Christoph Schmidt
Csütörtökön helyi idő szerint este nyolc óráig tilos közlekedniük a 7,5 tonna súlynál nehezebb teherautóknak Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Karassó-Szörény és Mehedinți megyék országútjain, autópályáin.

Az intézkedést a román országos útügyi vállalat rendelte el, amely így akarja kímélni a rongálódástól az útburkolatot. A vállalat közölése szerint az intézkedés nem vonatkozik egyebek mellett a személyeket, élőállatokat, romlandó termékeket, üzemanyagot, valamint vizet szállító járművekre, illetve egyéb sürgősségi esetekre.

Az említett hat megyében másodfokú, narancssárga színű hőségriadó van érvényben. A hőmérséklet árnyékban eléri a 38-39 Celsius fokot.

hőség, forgalomkorlátozás, Románia, útburkolat,
Forrás: ANM
A meteorológusok a következő napokban is meleg időre számítanak, helyenként viharok képződhetnek a hegyekben, valamint az ország északi és észak-nyugati részén.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI