2015. július 17., péntek

Európában turnézik a Szentegyházi Gyermekfilharmónia

Második európai turnéjára indul szombaton a Szentegyházi Gyermekfilharmónia, amely Magyarországon, Szlovéniában, Ausztriában és Szlovákiában is fellép.


Szentegyháza, Szentegyházi Gyermekfilharmónia, magyarság, népdal, kultúra, Haáz Sándor, Székelyföld,
A Fili alapítója, Haáz Sándor és „gyermekei”. Forrás: Facebook 
Az 1982-ben alakult székelyföldi együttes jelenleg száz kórustagból és negyven zenészből áll és három évtizede járja a Kárpát-medencét.
A társaság amatőr, de a mezőn érett gyerekek erősek, jó fizikumúak, és a mindennapjaikban nagy élmény tagnak lenni nálunk. Minél több magyar népdalt szeretnénk elénekelni - mondta Haáz Sándor karnagy pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.
Hozzátette: az együttes a magyar népdal és más népek dalai felé egyaránt szeretné bővíteni repertoárját.

A mostani, kilenc állomásos turné első állomása szombaton este a székelyföldi Atyha, másnap este pedig már a zalaegerszegi ferences templomban adnak hangversenyt. A Fili jövő héten a szlovéniai Alsólendván, Keszthelyen, az ausztriai Andelsbuchban és Bregenzben, illetve a szlovákiai Diószegen lép fel. A turné július 28-án kedden este az esztergomi ferences Szent Anna-templomban zárul.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI