2015. július 24., péntek

Azért nem esik az eső, mert rosszul imádkozunk

Legalábbis így látja a Román Ortodox Egyház, amelynek vezetősége pénteken arra kérte papjait és híveit, hogy imádkozzanak a bő termést hozó csendes esőért.


Románia, kánikula, hőségriadó, ortodox egyház, esőima,
Fotó: Armin Weigel/EPA/MTI
A felhívást azt követően tették közzé hogy Romániában is napok óta kánikula tombol.

A hőség főleg az ország nyugati részét sújtja, ahol másodfokú, narancssárga színű riasztás van érvényben. Itt a hőmérséklet napközben eléri árnyékban a 38-39 Celsius fokot. Az ország többi részén is rendkívül meleg van, a nagyvárosokban megnőtt a mentőszolgálathoz intézett segélyhívások száma.

A román ortodox egyház vezetősége által kiadott közlemény szerint a kánikula nyomán észlelhető szárazság súlyos károkat okoz a mezőgazdaságban, ezért „a pátriárkai hivatal azzal az állhatatos kéréssel fordul papjaihoz és híveihez, nagyobb buzgalommal imádkozzanak a bő termést hozó, csendes esőkért”.

Románia, kánikula, hőségriadó, ortodox egyház, esőima,
A hétvégén is érvényben lesz Románia néhány nyugati és keleti megyéjében a másodfokú hőségriadó. Forrás: ANM
Az országos útügyi vállalat arra figyelmeztetett, hogy forgalomkorlátozást léptethet életbe ezekben a megyékben a 7,5 tonna súlynál nehezebb teherautókra vonatkozóan. Ilyen korlátozás már csütörtökön is érvényben volt, amikor a szóban forgó járművek napközben nem közlekedhettek hat nyugat-romániai megye országútjain.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI