2015. július 27., hétfő

A gyilkos mozgólépcső

Beszakadt a fém fedőlap egy kínai bevásárlóközpont mozgólépcsőjének tetején, amint a lépcsőről lelépett egy vásárló - számolt be a kínai online média hétfőn.


mozgólépcső baleset, bevásárlóközpont, Kína, Forrás: South China Morning Post
Az áruházi videót drámaiságára hivatkozva a sajtó nem közölte, csupán négy filmkockát adtak közre. Forrás: South China Morning Post
A nő még el tudta lökni magától kisfiát, de ő maga életét vesztette.

A Hupej tartományi Csingcsou város áruházának biztonsági kamerái által rögzített felvételen jól látszik, hogy a harminc éves nő kétéves kisfiával egyedül ment felfelé a mozgólépcsőn, amikor az eset történt és a lelépéskor három áruházi dolgozó hölgy is ott állt a közelben.

A kisfiút egyikük még meg tudta ragadni, de a padlózat alá eső nő kezét már nem sikerült elkapniuk. A mentők négy órán át dolgoztak, mire az áldozat holttestét ki tudták szabadítani.

Meg nem nevezett források a vuhani esti újságnak azt nyilatkozták, hogy a balesetet vélhetően emberi mulasztás okozta, a fedőlapot a karbantartást követően nem rögzítették megfelelően.

Nem az első eset


Sanghajban tavaly 12 ember megsérült, amikor a metró egyik mozgólépcsője hirtelen hátramenetbe váltott. 2011-ben Pekingben indult meg váratlanul az ellenkező irányba egy mozgólépcső a földalatti egyik állomásán; egy 13 éves fiú meghalt, 30-an megsérültek.

Hirdetés _______________________________________
SIC Telekom
_______________________ Autonómia a kommunikációban!
Forrás: MTI