2015. június 29., hétfő

Őrizetbe vették Brassó polgármesterét

Házkutatás és több mint tízórás kihallgatás után őrizetbe vette a román korrupcióellenes ügyészség hétfőn George Scripcarut, Brassó polgármesterét, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítanak.


DNA, korrupció, George Scripcaru, Brassó, hivatali visszaélés,
A Scripcaru által okozott kárt az ügyészek egymillió euróra becsülik.
Fotó: Octav Ganea/Mediafax
Az ügyészek azzal gyanúsítják Scripcarut, hogy befolyását felhasználva a város számára hátrányos szerződések megkötésére vette rá az önkormányzat tulajdonában álló távhőszolgáltatót.

Az így megkötött szerződések révén jogosulatlan előnyhöz juttatott egy energiakereskedelemmel foglalkozó magáncéget: a városi távhőszolgáltató gyakorlatilag olyan energiát vásárolt meg közpénzen az illető magáncégtől, amelynek előállításához ingyen adott kölcsön berendezéseket

A Nemzeti Liberális Párt színeiben megválasztott polgármester 2004 óta áll a negyedmilliós lakosságú erdélyi város élén. 

A DNA rekordszámú politikust állított bíróság elé korrupcióért az utóbbi évben: a 2014-re vonatkozó statisztika szerint a 9 törvényhozó, 12 volt vagy jelenlegi kormánytag mellett 36 megyei jogú város polgármestere is a vádlottak padjára került Romániában.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI