2015. június 22., hétfő

Óriási zászlót húznak fel Csíkszeredában, de van egy bökkenő...

Pénteken, a román zászló ünnepén Hargita megye legmagasabb zászlórúdjára a megye legnagyobb román zászlaját vonják fel Csíkszeredában.


román zászló, Csíkszereda, Mircea Dușa, Románia, nemzeti szimbólumok, Székelyföld, Hargita megye,
Román nemzeti színek
Mircea Dușa román hadügyminiszter a Brassó megyei Nagysinken jelentette be szándékát hétfőn.
A trikolórnak Hargita megyében is otthon kell lennie - jelentette ki a székelyföldi származású miniszter.
Dușa, akit Victor Ponta miniszterelnök többször is kormánya magyar-szakértőjének nevezett, abban reménykedik, hogy a csíkszeredai ceremónián a miniszterelnöki teendőket is ellátó Gabriel Oprea belügyminiszterrel együtt vesz részt.
Székelyföldön a Ponta-kormány hatalomra lépésétől vált érzékeny kérdéssé a nemzeti szimbólumok használata: a székelyföldi megyék prefektusai peres úton távolíttatták el a közintézményekről a román zászlók mellé kitűzött székely zászlókat. 
A hatósági fellépés ellenreakciót váltott ki, és nagymértékben hozzájárult a szimbólum elterjesztéséhez: több székelyföldi településen óriás székely zászlókat tűztek ki közterületen felállított zászlórudakra.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI