2015. június 4., csütörtök

Megtalálták a Szent Anna-tóban eltűnt magyar diák holttestét

Megtalálták csütörtök délelőtt a Szent Anna-tóban előző nap eltűnt magyarországi fiú holttestét.


eltűnt személy, katasztrófavédelem, Szent Anna-tó, Székelyföld,
A katasztrófavédelem szakemberei partra viszik a holttestet. Fotó: Vers Nándor/MTI
A Hargita megyei katasztrófavédelem közlése szerint a holttest a parttól mintegy 10-15 méterre került elő a tó fenekéről, 180 centiméter mélységű vízből.

Ovidiu Dudu ezredes közölte, a helyszínen kriminalisztikai szakemberek vizsgálják a halál körülményeit, de csakis a boncolás derítheti ki, hogy fulladás okozta-e a fiú halálát. A hideg víz által kiváltott hirtelen szívleállást is a lehetséges okok között veszik számba.
A fiú a Pest megyei Alsónémediből származik. Egy diákokból álló csoport tagjaként érkezett Nagyajtára, Alsónémedi székelyföldi testvértelepülésére - tudatta az MTI-vel Zsigmond Barna, Magyarország csíkszeredai főkonzulja.
A főkonzul elmondta, hogy a családot a csoport vezetői értesítették a történtekről.

A Székelyhon beszámolója szerint szerint a magyarországi csoport vezetőit már szerda este kihallgatta a román rendőrség.

A katasztrófavédelem öt búvárral, fényszórókkal kezdte el szerdán a fiú keresését, nem sokkal éjfél előtt azonban felfüggesztették a műveletet. Csütörtökön reggel újult erőkkel kezdődött a keresés.

A 14 éves alsónémedi fiú egy 36 tagú diákcsoport tagjaként vasárnap érkezett Székelyföldre.

A csoport szerdán látogatott el a Szent Anna-tóhoz, ahol a gyermekek a felügyelők engedélyével mentek a vízbe. Délután vihar közeledett, ezért a felügyelők kiszólították a gyermekeket a tóból. Ekkor vették észre, hogy az egyik fiú hiányzik. Miután a parton megtalálták a személyes iratait, cipőit, ruháit és hátitáskáját, azonnal riasztották a hatóságokat.

A hideg víz által kiváltott hirtelen szívleállás okozhatta a 14 éves fiú halálát.
Posted by vhegy.com on 2015. június 4.
Forrás: MTI