2015. június 24., szerda

Megszólalt bevándorlásügyben Böjte Csaba

Böjte Csaba ferences szerzetest napjaink Európájának legégetőbb kérdéséről, a bevándorlásról a Heti Válasz faggatta.


Böjte Csaba, Heti Válasz, bevándorlás, Magyarország, illegális határátlépés, határzár
Böjte Csaba: „Osszuk meg kenyerünket az éhezőkkel.” Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI
Arra a kérdésre, hogy építene-e kerítést a magyar–szerb határon, a Magyar Szabadságért Alapítvány idei kitüntetettje azt mondta: most lehet, hogy építene, de jó nagy kaput tenne rá.

Böjte Csaba, Heti Válasz, bevándorlás, Magyarország, illegális határátlépés, határzár
Forrás: Heti Válasz/Digitalstand
Tudatosan kell fogadni az érkező életeket – mint ahogy a gyermeket is. Kell a kerítés, mert fel kell készülni a befogadással járó feladatokra. Görcsösen elzárkózni viszont nem szabad, de nem is lehet. Amelyik fenyő hirtelen túl sokat növekszik, annak a gyenge felső hajtását a legelső vihar letöri. Megvan a felső határa annak, amennyi növekedést még szeretettel, jósággal integrálni lehet – mondta a ferences szerzetes.
Arra a kérdésre, hogy nem kell-e félteni a kereszténységet a mostani népvándorlástól, viszont-kérdéssel válaszolt:
Hogy külföldről, Afrikából, Ázsiából rombolnák le a keresztény kultúrát? A történelem során mindig a belső bűnök bomlasztották szét a kultúrákat. Európát az itt élő megkeresztelt, de kapzsi, hitetlen, önző emberektől féltem.
A Böjte Csabával készített négyoldalas nagyinterjú a Heti Válasz június 25-i számában olvasható. A lap elektronikus formában is megvásárolható.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.