2015. június 1., hétfő

Megérkezett Székelyföldre Károly herceg

A brit trónörökös vasárnap érkezett immár hagyományos nyár eleji romániai látogatására. A Klaus Johannis, román államfővel való találkozása után a herceg Zalánpatakára utazott.


Charles herceg, Erdély, Károly herceg, magyarság, Miklósvár, Románia, Székelyföld, Zalánpataka,
Erdélyi látogatásra érkezett Károly herceg. Fotó: Reuters
A Digi24 beszámolója szerint a walesi herceget a falu összesereglett népe várta a zalánpataki birtoka előtt.

Károly hosszú perceken át csevegett a helyiekkel, mielőtt megszállt az erdővidéki településen lévő házában.

A Digi24 információi szerint a herceg hétfőn egy zalánpataki kaszálóversenyen zsűrizik, kedden délelőtt meglátogatja a Brassó megyei Szászfehéregyházán lévő birtokát, ahol várhatóan elindítja új, Prince Charles Romanian Foundation nevet viselő alapítványát, ezt követően a székelyföldi Miklósvárra érkezik, ahol Kálnoky Tibor gróf vendége lesz.

Charles herceg, Erdély, Károly herceg, magyarság, Miklósvár, Románia, Székelyföld, Zalánpataka,
A magas rangú többtucatnyi helybeli várta tegnap este Zalánpatakon.
Fotó: Hecser László/Háromszék
A trónörökös erdélyi látogatásai során rendszerint hagyományőrző eseményeken és rendezvényeken vesz részt, sok időt tölt a szabadban, erdei és falusi sétákra megy.

Mint ismeretes, Károly herceg több erdélyi településen is parasztházakat vásárolt, melyeket a helyi hagyományokat szem előtt tartva újíttatott fel.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.