2015. június 11., csütörtök

Dinós szórakoztatópark nyílik Erdélyben

Délkelet-Európa egyik legnagyobb őslényparkja nyitja meg kapuit pénteken Erdélyben, a Brassó megyei Barcarozsnyón.


paleontológia, tudomány, szórakozás, Erdély, Barcarozsnyó, dinópark, dino parc brasov, Jurassic Park, Steven Spielberg
A szórakoztató központ 1,4 hektáron terül el és 45 életnagyságú dinoszauruszt sorakoztat fel — Forrás: Facebook A képre kattintva galéria nyílik!
Az életnagyságú, üvegszálból készített őslények némelyikének a hosszúsága a 24 métert, magassága a 20 métert is eléri.

A dinókat Romániában készítették, olyan szakemberek technikai és tudományos hozzájárulásával, akik hasonló jellegű parkot működtetnek Németországban. A létesítmény tervezőit a Steven Spielberg 1993-as filmje, a Jurassic Park ihlette.

A parkban faágak közé épített házikók, mozi és számos meglepetés várja az érdeklődőket, akik a dinoszauruszok fejlődését végigkövető látványos úton haladnak végig.

A múzeumként is működő dinópark a hét minden napján látogatható, a belépti díj felnőtteknek 28, gyerekeknek 22 lejbe kerül. A befektetők több mint százezer látogatóra számítanak az első évben.

A dinópark alig pár kilométerre fekszik az egyik leglátogatottabb romániai műemléktől, a — tévesen Drakulához kötött — törcsvári kastélytól.

paleontológia, tudomány, szórakozás, Erdély, Barcarozsnyó, dinópark,
A környékre utazók a barcarozsnyói várat is meglátogathatják, mely a legépebben megőrzött erdélyi szász parasztvár — Fotó: Dragoș Asaftei/Mediafax
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/Krónika