2015. június 22., hétfő

Dévától Budapestig — Váltófutás Böjte Csaba gyermekeiért

Adománygyűjtő futást rendeznek június 23. és 27. között Dévától Budapestig a Böjte Csaba ferences szerzetes vezette dévai gyermekotthon lakóinak megsegítésére.


adománygyűjtés, Böjte Csaba, Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Herczeg Anita, jótékonyság, Mozgás Éjszakája,
„Ez egy út. Akár futsz, akár adsz, érdemes elindulni rajta.” Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI
Az adománygyűjtő váltófutáson előzetes regisztráció után bárki részt vehet.

Magyarországon 13 helyszínen lehet bekapcsolódni a programba, Erdélyben Déván, továbbá Lippán és Aradon is lehet csatlakozni, akár egy kilométeres szakaszra is.

adománygyűjtés, Böjte Csaba, Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Herczeg Anita, jótékonyság, Mozgás Éjszakája
A résztvevők június 23-án 10 órakor startolnak Déván és június 27-én érnek célba - a Mozgás Éjszakája rendezvény nyitópillanatára időzítve - a budapesti Hősök terén.
Kropkó Péter hatszoros Ironman-győztes, négyszeres Strongman Japán-győztes, tizenkétszeres triatlon magyar bajnok is ott lesz azok között, akik június 25-én délben átfutnak a román-magyar határon. Több mint félmaratoni távot fut ezen a szakaszon Kovács Áron műsorvezető, valamint a szervező Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központjának több munkatársa.

A rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége kínálja majd a frissítőt azoknak a futóknak, akik az 500 kilométeres váltófutáson a Turnu és Battonya között húzódó román-magyar határt átlépve magyar földre lépnek.

Az öt napos futás előtt és alatt végig lehet adományt felajánlani Böjte Csaba „gyermekeinek”, többek között a 13600-as telefonszám 20-as mellékének hívásával.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI