2015. június 12., péntek

Autópálya köti össze Magyarországot és Romániát

Az építők összekapcsolták Nagylaknál a magyarországi M43-as és a romániai A1-es autópályát.


közlekedés, infrastruktúra, Magyarország, Románia, autópálya, Nagylak, CNADNR
Összekapcsolták Nagylaknál a magyarországi és a romániai autópályát. Forrás: aradon.ro
Csütörtökön öntötték le az aszfalt koptatórétegét az országhatáron áthaladó pályaszakaszra.

Jelenleg a határátkelő kialakítása zajlik: építik a határátkelőhely épületeit és a kamionoknak fenntartott parkolót.

A két országot összekötő autópálya megnyitásához kormányközi egyezmények aláírására van szükség. A munkálatok befejezését júliusra ígéri az építő. Az Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR)korábban közölte: az Arad-Pécska, a Pécska-Nagylak és a Nagylak-Makó sztrádaszakaszt egyszerre nyitják meg, várhatóan augusztusban.

A Nagylak–Arad autópályán jelenleg egy Pécska és Arad közötti tíz kilométeres szakaszon dolgozik a kivitelező. Itt a szalagkorlátok felszerelése van folyamatban. Az autópályát 2013 áprilisában kellett volna átadni, de a CNADNR felbontotta a szerződést a korrupciós ügybe keveredett korábbi kivitelezővel, és új közbeszerzési eljárást írt ki a munkálatok befejezésére.

A pályaszakaszok átadása után Budapesttől Temesvárig lehet majd autópályán eljutni.

A Székelyföldre tartó autósnak azonban érdemes lesz mérlegelnie, hogy Aradon letérjen a pályáról, és a Maros völgyén haladó E68-as országúton folytassa az utat, mert a temesvári kitérő mintegy negyven kilométerrel hosszabbítja meg az utat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | aradon.ro