2015. június 3., szerda

A nap képe — Károly herceg és az öreg tölgy

A walesi herceg nem pihenni jött Székelyföldre; érkezése óta megállíthatatlanul, fiatalokat megszégyenítő energiával dolgozik.


Charles herceg, Erdély, Kálnoky Tibor, Károly herceg, magyarság, Miklósvár, Románia, Szászfehéregyháza, Székelyföld, Zalánpataka, Pogány-havas Kistérségi Társulás
Leltár: a Miklósvár melletti erdőben levő 250 éves tölgyfa elsőként került be az adatbázisba. Fotó: Kátai Edit/MTI
A brit trónörökös vasárnap délután még Klaus Johanissal teázgatott Bukarestben, hétfőn azonban már kaszálóversenyt zsűrizett Zalánpatakon, s a munka ezzel még korántsem ért véget.

Kedden a herceget a Brassó megyei Szászfehéregyházára szólították a teendői, ahol nemcsak birtokának felújítási és átalakítási munkálatait ellenőrizte, hanem még egy, a nevével fémjelzett alapítványt is létesített, az elsőt a brit államközösségen kívül.

Az óra Csíkban még nem ütött delet, amikor az erdélyiek - magyarok és románok - kedvenc hercege gróf Kálnoky Tibor társaságában, szekéren döcögve megérkezett a Miklósvár melletti erdőbe. Nem séta, vadászat, vagy gombászás, hanem egy újabb projekt indítása volt a programban. A Pogány-havas Kistérségi Társulás kezdeményezésére egy adatbázist hoznak létre, amelynek célja Románia öreg fáinak a feltérképezése.

A romániai illegális fakitermelési botrány kellős közepén ez minimum jelzésértékű, kár, hogy éppen azok nem veszik a lapot, akik druzsbával a kezükben Istent játsszanak erdeinkben.

A romániai illegális fakitermelési botrány kellős közepén példamutató kezdeményezésbe fogott a walesi herceg.
Posted by vhegy.com on 2015. június 3.

Kerekes Gyula