2015. május 4., hétfő

Royal baby: megvan a baba neve

A Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta Vilmos herceg és Katalin hercegnő szombaton született második gyermeke.


brit királyi család, Katalin hercegnő, royal baby, Vilmos herceg, Charlotte Elizabeth Diana,
A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Getty Images/MTI
A gyermek hivatalos megszólítása Ő Királyi Fensége, Charlotte, Cambridge hercegnője.

Vilmos és Katalin is a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet viseli négy évvel ezelőtt kötött házasságuk óta.

Igazolt várakozások


A londoni fogadóirodák már a hercegnő születése előtt szinte biztosra vették, hogy az újszülött nevei közül az egyik a Diana lesz.


Ugyancsak nagy valószínűséggel szerepelt a fogadási lehetőségek között az Elizabeth név is, tekintettel a királyi dédnagymamára, a 89 esztendős II. Erzsébet királynőre.

Az alattvalók legtitkosabb reménye az volt, hogy a szülők Vilmos herceg 1997-ben elhunyt édesanyja, Diana emléke előtt is tisztelegni fognak a gyermek elnevezésével.

Charlotte


Vilmos herceg édesapja, Károly (angolul Charles) trónörökös angol nevének női változata, de ennek a névnek hosszú története van a brit királyi családban. Így hívták például III. György hitvesét is.


III. György vásárolta esküvői ajándék gyanánt feleségének az akkor Buckingham House nevet viselő londoni kastélyt, amely azóta Buckingham-palota néven a brit királyi család első számú londoni rezidenciájává vált.

Charlotte a második keresztneve Katalin hercegnő húgának, Pippa Middletonnak is.

Charlotte hercegnő - nagypapája, Károly, édesapja, Vilmos, és bátyja, György után - a negyedik a brit trónutódlási sorban, így nem valószínű, hogy az Egyesült Királyság uralkodója lesz Charlotte királynőként.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI